Home
Mission & Objective
Appreciation
Policies
Webmaster


Main
Forum


Main
Islamic Healing
Audio
Videos


Sign
Read

For comments and feedback, please contact admin at ceramahislam@gmail.com

Singapore's Past Ulama

Singapore is a tiny country, an island, once part of Malaysia. With a Muslim population of less than half a million, one may be excused for thinking that this tiny city-state does not have a thriving number of ulama.

The fact states otherwise. Allah s.w.t has blessed the Muslims in Singapore with a relatively significant number of ulama and awliya'. They were either born in Singapore, or Allah s.w.t had moved their heart to contribute there, and even to settle down.

Click Here To View Some Of These Ulama


 

Perubatan Islam

 

Sedikit maklumat bagi mereka yang memerlukan bantuan...

Pusat Rawatan Darul 'Ilaaj

Pusat rawatan Darul 'Ilaaj ditubuhkan oleh Ustaz Prof. Dr. Jumadi Bin Mustar pada tahun 1991. Darul 'Ilaaj sekarang menawarkan perubatan:

  • Homeopathy
  • Naturapathy
  • Herba (Termasuk Herba Yunan)
  • Teknik Iridologi dan Kinisiology
  • Rawatan Gangguan Makhluk Halus dengan bacaan Al-Quran
  • Urut Tradisional
  • Kaunseling

Alamat klinik Darul 'Ilaaj ialah:

No. 30A Jalan Mawar 46, Taman Mawar, Pasir Gudang, 87500, Johor Bahru

Waktu operasi klinik:
Isnin-Jumaat- 10 pagi hingga 10 malam,
Sabtu dan Ahad - Tutup

H/P no: 012-701-7969

No klinik di Johor: 07-2517521

(Kalau buat panggilan dari Singapura, tekan nombor '02' dahulu)

Alhamdulillah, dengan izin Allah s.w.t, penyakit-penyakit physical yang ringan ataupun yang berat dan kronik seperti kanser, sakit ginjal, dll. boleh disembuhkan. Maka jikalau ada yang menghadapi penyakit-penyakit seperti ini, janganlah berputus asa. Usaha dan ikhtiarlah untuk berubat.

Bagi orang-orang yang menetap di Singapura, sesi rawatan bersama Ustaz Jumadi boleh didapati keterangannya di bawah ini:Sesi Rawatan Di Singapura
(Sabtu & Ahad)

Pertukaran Waktu Pada Bulan February Tahun 2011:

Masjid Rahimahbi sedang menjalani proses renovasi. Oleh itu, rawatan oleh Ustaz Dr. Jumadi di Singapura buat sementara ini hanya diadakan pada setiap hari Ahad, di alamat berikut:

Blk 325 Woodlands Street 32
#01-145
Tel: 63685621


Pengumuman

Harap ambil perhatian bahawa Ustaz Dr. Jumadi tidak ada kaitan lagi dengan klinik Darul Ilaaj di Changi Road (yg berhadapan dengan Mjd Darul Aman). Beliau sudah lama tidak melakukan sebarang jenis rawatan dan tidak pula mengedarkan sebarang ubat-ubatan (termasuk Minyak Seribu Hikmah) beliau di sana sejak bulan March 2009.

Sebarang maklumat oleh individu tertentu yang mengaitkan Ustaz Dr. Jumadi dengan ubat-ubatan atau rawatan di sana adalah tidak benar. Ubat-ubatan di sana bukanlah bersumber dari Ustaz Dr. Jumadi

Harap maklum...

 

Pertukaran Waktu Pada Bulan April Tahun 2009 Seterusnya:

Pada setiap Hari Sabtu & Ahad, sesi rawatan oleh Ustaz Dr Jumadi Mustar akan diadakan di Masjid Rahimahbi (Kebun Limau) dari jam 12 tgh hinggalah ke waktu Asar.

Bagi yang ingin atau perlu menjalani rawatan yang lebih khusus, bolehlah terus pergi ke klinik di Johor Bahru.


Profile Ustaz Jumadi secara ringkas
:

(B.A Bahasa & Sastera Arab, Al-Azhar University. Degree in Homoepathy Medicine - Brantridge University, England. P.H.D in Naturopathy - Brantridge University, England. Dip. in Yunan Herbal Practice - Alternative Medicine Academy)